RenBTC och UMA ger avkastningsodling till Bitcoin-innehavare

Bitcoin-fanatiker behöver kanske inte vänta mycket längre på att de ska odla skyhöga avkastningar på den digitala tillgången om en kommande produktlansering går som planerat.

Tillståndslös syntetisk tillgångsplattform UMA och trustless cross-chain bridge Ren har samarbetat för att lansera en Bitcoin-backad avkastningsdollar som heter uUSD, enligt ett meddelande. Collab kommer också att se början på ett gemensamt belöningsprogram för likviditetsbrytning som använder Bitcoin.
Avkastning jordbruk din Bitcoin
För oinitierade avkastningsjordbruk ser stablecoin och Ethereum-innehavare låsa sina tokens på pooler som Uniswap, Curve och Balancer och i sin tur erhålla en del avgifter som samlats in från näringsidkarna på dessa plattformar.

Innehavare av dessa pooltoken kan i sin tur låsa upp sina tokens på nyare produkter, som Sushiswap, som i sin tur tar emot – eller „lantbruk“ – tokens som Sushi. Och hittills orsakade vansinnet att vissa tokens ökade över 100.000% från initialpriser och till och med lockade miljarder dollar i låst likviditet.

Men Bitcoin kommer för det. Enligt detaljerna i Uma-Ren-partnerskapet skulle produkten låta investerare utnyttja sina Bitcoin-innehav i Ethereum-nätverket. Att göra det skulle ge en „uUSD“ -token.

Produkten kommer att vara UMA: s andra avkastning på dollar efter att företaget lanserade den Ethereum-backade avkastningsdollaren, yUSD, i juli 2020.

Så här fungerar avkastningsdollar – som liknar stablecoins men har en viktig skillnad – de fungerar: De har ett utgångsdatum, som liknar hur terminskontrakt på börser och priser är konstruerade för att närma sig $ 1 närmare det datumet.

Efter utgången kan innehavarna lösa in sina tokens för säkerhetstillgången på 1 USD vid exakt utgångstid. Och eftersom de präglas till mindre än en dollar, står innehavarna för att vinna ett fast belopp.

RenBTC- och UMA-pooler

För att delta i erbjudandet måste användarna köpa renBTC, ett tokenized Bitcoin Revolution, och låsa det som säkerhet med UMA för att prägla uUSD-tokens. De nymyntade tokens kan sedan användas för att köpa mer renBTC, som kan samlas i sin tur, eller för investeringar i andra DeFi-protokoll som erbjuder uUSD-pooler.

I början, för att stimulera avkastningsodlare, kommer den nya gemensamma poolen att få 10 000 UMA och 25 000 REN-token per vecka. En årlig procentsats – liksom nuvarande 1 000 APY på vissa SushiSwap-pooler – är dock inte fast och beror på hur mycket likviditet som tillhandahålls under hela sju dagarsperioden.

Utvecklingen kommer när mängden Bitcoin som tokeniserats på Ethereum-nätverket har ökat med 1350% sedan juli och för närvarande ligger på strax under 78 000 BTC.