Bitcoin stijgt tot $9,3K voor de eerste keer in een week – Is het een Fakeout?

De prijs van Bitcoin overtrof voor het eerst sinds 13 juli $9.300, maar de handelaren zijn nog steeds voorzichtig optimistisch over de trend van BTC.

De prijs van Bitcoin (BTC), de hoogst gerangschikte cryptocurrency door marktkapitalisatie, overtrof $9.300 op 21 juli voor het eerst in meer dan een week. Na een laag-volatiliteitsbereik, draaien de handelaren schijnbaar voorzichtig bullish in de nabije toekomst.

Sinds eind juni zit Bitcoin vast in een relatief krappe range tussen $9.000 en $9.250. Het had moeite om een grote koersbeweging te zien, waardoor het volume daalde. Na een snelle stijging van $9.150 naar meer dan $9.300 voorspellen traders dat er een volatiliteitspiek dreigt.

De prijsstijging viel samen met een Amerikaanse beursrally, gedreven door een nieuwe stimulans. U.S. Treasury Secretary Steven Mnuchin zei dat een $1 biljoen stimulans deal in de maak is.

Sommige handelaren zeggen dat een pauze aan de bovenkant waarschijnlijk is, maar het afnemende volume betreft

Verschillende technische analisten zeggen dat de recente rally van Bitcoin op korte termijn tot een grotere rally zou kunnen leiden. Bitcoin Lifestyle wordt geconfronteerd met belangrijke weerstandsniveaus van $9.550 en $9.800, en BTC zag eerder steile afwijzingen uit beide gebieden.

Crypto-handelaar Philip Swift wees erop dat de twee maanden durende reeks van Bitcoin sinds mei boven het 200-daagse voortschrijdend gemiddelde (MA) uitkwam, wat aangeeft dat de opwaartse trend van Bitcoin intact zou kunnen zijn.

De handelaar zei:

„Veelbelovende kleine pomp vanmorgen. Ik vermoed dat dit de week zal zijn dat we eindelijk uit de gevreesde bandbreedte komen“.

Arthur Hayes, de CEO van BitMEX, sprak ook zijn opwinding uit over de kleine rally van Bitcoin. Hayes zei dat BTC wakker werd uit „thee slumber,“ verwijzend naar de lage volatiliteit in de afgelopen week.

Michael van de Poppe, een fulltime handelaar op de Amsterdamse beurs, liet doorschemeren dat Bitcoin voorzichtig optimistisch is. Hij zei:

„We hebben hier onze breker en de kracht van de markt. Ik denk niet dat $BTC zal versnellen, want het is nog steeds aan het rondspringen.“

Binance Futures data laat zien dat de meerderheid van de handelaren op het platform de meerderheid zijn op Bitcoin en Ether (ETH).

Gegevens van Datamish suggereren dat er ook aanzienlijk meer lange contracten dan shorts zijn in de hele Bitcoin-futures-markt. Lengtes bedragen 22.496 BTC, met een waarde van ongeveer $209 miljoen. De shorts daarentegen zijn slechts 5.555 BTC, met een waarde van minder dan $52 miljoen.

De zaak voor een fakeout in plaats van een uitgebreide Bitcoin rally

Hoewel de 200-dagen MA technisch gezien een uptrend suggereert, blijkt uit de historische gegevens dat deze gemakkelijk kan worden afgebroken. Eerdere pieken in juli 2019 en februari 2020 werden beide verworpen boven de 200-dagen MA.

Gegevens van Santiment laten ook zien dat het volume van Bitcoin de afgelopen weken is afgenomen. Wanneer een uptrend samenvalt met een dalend volume, zou dit kunnen duiden op een fakeout.

Onderzoekers van Santiment schreven:

„Het totale handelsvolume van BTC blijft dalen, en met zoveel aandacht voor altcoins op dit moment, is het handelsvolume van Bitcoin met een dagelijkse waarde van $12,25B op zaterdag de laagste waarde op één dag sinds 5 oktober 2019 (een dieptepunt van 9,5 maanden)“.

De markt blijft gemengd als BTC de nieuwe week doorkomt. Technische indicatoren en macro-fundamentele factoren, zoals de hashkoers van Bitcoin en de lage beursinstroom, suggereren een opleving. Maar het lage volume van BTC gedurende de afgelopen twee maanden blijft een variabele.